Auto importeren?

Auto importeren?

Wellicht kent u het wel; u heeft een auto gekocht in het buitenland, of u bezit er een in het buitenland, maar u heeft daadwerkelijk geen idee, hoe u uw auto kunt verschepen naar Nederland. Dit soorten voorbeelden komen vaak voor in het geval van een verhuizing. U bent veel te druk met de verhuizing naar een nieuwe woning en dan komt het verschepen van een auto er ook nog eens bij kijken. Iets, waar u waarschijnlijk weinig tijd aan wilt besteden, omdat u het simpelweg geen tijd heeft.

 

Mogelijkheden tot importeren van een auto

Bij het verschepen van een auto komen heel veel zaken kijken. Allereerst, moet de auto ingeladen en gelost kunnen worden, maar ook belangrijke zaken zoals een Nederlands kenteken en een Nederlandse APK keuring zijn van belang. Een auto die niet gekeurd is, kan niet zomaar ingevoerd worden. In principe kunt u elk merk uit elk land importeren.  Van oldtimer tot aan sportauto en van Opel tot aan Ferrari, alles is mogelijk!

 

Vaak is het mogelijk om de auto al binnen 2 tot 5 dagen op te halen in het land waar uw auto bezorgd moet worden. Het is mogelijk om de auto bij u thuis op te halen, maar als u kiest voor het zelf aanleveren van uw auto, is dit ook vaak mogelijk.

 

Auto laten importeren door SCL Rotterdam

Een van de vele bedrijven in Nederland, die auto import verzorgen is SCL Rotterdam. Dit bedrijf probeert u volledig te ontzorgen en voorziet u graag van persoonlijke service. Naast het feit dat auto’s verscheept kunnen worden biedt SCL aanvullende diensten.  Zij bieden een all-inclusive service van import, douane-regeling tot aan de keuring en kenteken. Daarnaast kan uw auto alsnog binnen Europa over de weg vervoert worden. Dit zowel op zakelijk gebied maar ook privé.