Apk-keuring Gouda: garage Haastrecht in de omgeving van Gouda helpt u verder!

Het is weer zover, de auto moet gekeurd worden. Wij als montage garage Gouda gaan kijken of uw auto aan de veiligheidseisen voldoet. Voor veel auto-eigenaren is het een spannende dag, de kosten kunnen in sommige gevallen namelijk hoog oplopen. Wanneer de auto niet meer aan de eisen voldoet moet hij in orde gemaakt worden. Het is algemeen bekend dat als de auto hier niet aan voldoet, u geen deel uit mag maken van het verkeer. Deze regel is ingesteld om ervoor te zorgen dat er geen onnodige ongelukken gebeuren op de weg. Autobedrijf Gouda staat graag voor u klaar om ervoor te zorgen dat u weer deel uit kan maken van het verkeer.

Apk-keuring

Bij garage Gouda kunt u de Apk-keuring laten uitvoeren, maar waar staat een APK eigenlijk voor? APK staat voor: Algemenen Periodieke Keuring. Deze keuring is verplicht in Europa en wordt jaarlijks uitgevoerd. De keuring is ingesteld om de veiligheid in het verkeer te bewaren en om het milieu te beschermen. Tijdens het keuren van de auto doorloopt u een aantal stappen.

  • Stap 1: Het is noodzakelijk dat u een afspraak maakt bij een autogarage die door de RDQ is goedgekeurd. Als uw garage geen lid is bij de RDQ, laat uw auto dan niet goedkeuren door dit bedrijf. De Apk-keuring van uw auto is dan niet geldig.
  • Stap 2: Als u uw auto laat goedkeuren, komt er een keurmeester langs die bevoegd is om uw auto te keuren. Aan de hand van een aantal vragen kijkt de keurmeester of de auto in staat is veilig te rijden.
  • Stap 3: De autogarage in kwestie zal voor u een duidelijk kostenplaatje opstellen. Iedere autogarage hanteert andere prijzen voor een apk-keuring, houd hier rekening mee!
  • Stap 4: Als uw auto is nagekeken en voldoet aan de gestelde eisen mag u weer de weg op. U krijgt een keuringsrapport waar duidelijk in aangegeven wordt wat de staat is van uw gecontroleerde auto/vervoersmiddel. Als uw vervoersmiddel is afgekeurd krijgt u hetzelfde keuringsrapport met daarin de reden van afkeuring.

Er zijn een aantal uitzonderingen waardoor een auto niet gekeurd hoeft te worden. Een auto die voor 1960 is gemaakt hoeft niet door de APK. Als u een auto heeft die voor 1960 gemaakt is, bestaat er een kans dat u de stad niet meer inkomt. Dit heeft te maken met het milieubeleid van de stad. Het milieubeleid kan per stad verschillen. Dus koop niet zomaar een klassieker. Het milieubeleid geldt ook voor nieuwe auto’s! Een nieuwe auto hoeft voordat hij vier jaar is, niet door de Apk-keuring. Na deze vier jaar krijgt u van het RDW een oproep om uw auto te laten keuren. U kunt de auto ook schorsen zodat u geen Apk-keuring hoeft te doen. Tijdens deze schorsing mag u geen gebruikmaken van het verkeer in deze auto, u bent niet verzekerd.

Montage

Voor een montage kunt u terecht bij montage bedrijf Gouda. Het kan gebeuren dat er iets vervangen moet worden. Dan is het belangrijk dat u dit laat doen door een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.