Tweedehands auto kopen in Nederland? Lees eerst dit

Goed jij bent dus van plan om een auto te gaan kopen. Een tweedehands auto want je hebt niet veel te besteden. Wellicht, is het je eerste auto, wellicht heb je bescheiden baan en middelen of hobby’s waar je liever meer geld in steekt dan een auto. Allemaal prima.

Laten we gelijk met de deur in huis vallen. Koop onder geen beding de auto in Nederland, zeker niet als je tweedehands koopt. Dit is het geheim: auto’s zijn vele malen goedkoper in Duitsland. En zover is Duitsland niet zeker niet voor die gezinnen die langs de grens wonen. Het kan de moeite meer dan lonen om even de grens over te kijken wat de mogelijkheden daar zijn. Het zit namelijk zo. De Duitsers houden het beste voor zichzelf, de meest royaal uitgevoerde BMW modellen zijn voor de Duitse automarkt. Daarbij, omdat de Duitse overheid de auto markt stimuleert in plaats van afremt, zijn auto’s hier veel voordeliger aan te schaffen. Je krijgt dus meer voor minder. Wie wil dat nou niet?

Toegegeven het is niet zo makkelijk als 1-2-3 we halen even een auto op in Duitsland. Er komt wel wat werk bij kijken fysiek en mentaal. Het hele proces staat hier beschreven van A tot Z. Een aantal van de meest belangrijke punten om rekening mee te houden zijn o.a. koop je de auto wel met garantie? En daarbij hoe hoog zal de BPM zijn? De BPM is wel iets waar men rekening mee moet houden, men kan niet zomaar een auto invoeren en geen BPM betalen. Ook moet er rekening gehouden worden RDW. Maar alsnog zelfs met al die kostenposten beschreven, hier overigens een totaaloverzicht, dan nog is het in veel gevallen vele malen goedkoper om een auto tweedehands in Duitsland te kopen dan in eigen land met name geldt dit voor Duitse merken zoals Audi, Porsche en BMW.