WA, WA beperkt casco of allrisk verzekeren?

Na het overmaken van het geld van je nieuwe auto wil je natuurlijk de auto zo snel mogelijk verzekeren. Hoe sneller je de auto verzekerd, hoe sneller je kunt rijden. Terwijl je op het internet wilt vergelijken welke verzekeraar je de beste premie biedt kom je bij de vraag terecht: WA, WA beperkt casco of all risk dekking? Weet je niet welke van de drie je moet kiezen? Dat is niet zo vreemd. De keuze voor de dekking verschilt per person en wat je nu moet kiezen kun jij alleen bepalen. Autoverzekeringen zijn door de jaren heen goedkoper geworden waardoor het soms niet veel meer kost om de auto te verzekeren tegen alle risico’s. Dit zijn de keuzes die je hebt.

WA casco
Met deze verzekering ben je minimaal verzekerd. Je voldoet met deze verzekering aan de eis van de overheid om je auto te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dit betekent dat als je schade veroorzaakt niet je eigen schade vergoed wordt maar wel die van de ander. Alle schade die jij veroorzaakt bij een ander valt onder de dekking. Deze verzekering wordt aanbevolen voor ouderen auto’s met een niet te hoge waarde.

WA Beperkt casco
Als je iets beter gedekt wilt zijn voor schade dan kies je een verzekering met beperkt casco uitbreiding. Je auto is dan ook gedekt tegen diefstal, brand en stormschade. Als je in een buurt woont waar autodiefstallen geregeld voorkomen dan is het geen verkeerd idee om deze aanvullende dekking te nemen. Ruitschade valt hiernaast ook onder de dekking.

All risk
Met deze verzekering is ook bepaalde schade aan je eigen auto verzekerd. Deze verzekering wordt aangeraden als je auto niet oud is of als je van jezelf weet dat je niet de beste chauffeur bent. Als je schade veroorzaakt aan de auto van een ander dan valt dit onder de dekking maar ook de schade aan je eigen auto wordt vergoed.

De keuze van de dekking hangt vooral af van het risico dat je wilt lopen. Kun je zonder problemen schade uit eigen zak betalen? Dan is het niet altijd nodig om een uitgebreide verzekering te nemen. Let echter wel op dat je situatie in de toekomst kan veranderen. Als je geen risico wilt lopen dan is de all risk verzekering de beste optie. Je hoeft je dan geen zorgen te maken; vrijwel alle schade wordt vergoed.
Bron: www.allriskverzekering.net

Betaal jij te veel voor je verzekering? Ga dan verzekeringen vergelijken! Hier vergelijk je gratis een verzekering voor 2018 . Op deze manier betaal jij niet langer te veel voor je verzekering.