Waarom je auto vies is in de lente

Als je nu als autoliefhebber uit het raam kijkt naar je wagen en kan het je zijn opgevallen dat hij er wat stoffiger bij staat dan normaal. Dit is niet heel raar nu het overgrote deel van Nederland vanuit huis werkt in verband met het corona crisis en er de kans dat je wagen al enige tijd stil staat of misschien alleen in het weekend wat meters maakt. Maar dit is niet de oorzaak van het dat je wagen zo is verstoft. 

 

In Nederland heb je vrijwel jaarlijks te maken met Saharazand, Saharazand wordt meegevoerd door de wind vanuit de Sahara en andere woestijnstreken. Vervolgens slaat het neer op je auto door bijvoorbeeld regen. Je zou je trouwe vierwieler natuurlijk graag wat aandacht willen geven en normaal gesproken is dit een goede reden om je wagen een goede wasbeurt te geven. Maar je auto wassen kan je betere voorlopig even uitstellen want ook dit is niet de oorzaak van de gele stoffige laag die zich momenteel verzameld op je bolide. 

Stuifmeel zorgt niet alleen voor hooikoorts

De lente is een feit en de natuur ontwikkeld zich op volle toeren, dit betekent ook dat er veel stuifmeel en pollen in de lucht zit. Stuifmeel is afkomstig van bomen, planten en bloemen en wordt aangemaakt voor de voortplanting ervan. Naast dat dit voor hooikoorts kan zorgen, strijkt dit hooikoorts veroorzakende goedje vervolgens ook nog is neer op je auto en is het vrij lastig om dit van je auto af te krijgen. Je krijgt dit er niet zomaar afgeblazen. Om je auto weer schoon te krijgen moet je deze toch echt voorzien van een goede wasbeurt, maar doe dit alleen als je het leuk vindt om dit elke dag te doen, want voordat je het weet ligt je auto de volgende dag weer helemaal onder. 

Stel auto wassen voorlopig uit

De komende periode zal er maar weinig veranderen in de situatie. De zon en warmte zorgt ervoor dat er veel stuifmeel in de lucht blijft hangen en de hevige wind zorgt ervoor dat de stuifmeel zich zo erg verspreid. Het heeft dus niet heel veel zin om je auto wassen, of je moet je vierwieler in een garage of onder een carport parkeren om te voorkomen dat je weer opnieuw kan beginnen met auto wassen. 

 

Heb jij een elektrische auto? Na het gebruik moet je deze opladen via een laadpaal en laadkabel. Het is een idee om een carport aan te schaffen zodat je elektrische auto beschermt tegen de laag pollen.